Home > Uncategorized > kejayaan yg di tangguhkan…

kejayaan yg di tangguhkan…

Perasaan sedih menyelubungi bilamana terpaksa melepaskan pejabat yang sekian lama berkhidmat ke atas aku, bermula dari penubuhanya, pelbagai kesah suka dan duka telah dilalui memberikan 1001 satu pengalaman yang tidak mungkin diperolihi dari mana-mana buku. penutupanya juga membuat keluk pendapatan menjunam jatuh. agak sukar untuk menerimanya, Mungkinkah semua orang yang bergelar” berkerja sendiri”itu perlu melalui keadaan sebegini.

Adahkah keadaan ini boleh diperkirakan sebagai satu koleksi kegagalan? Adakah kita perlu melalui kegagalan untuk dijadikan satu pengajaran. Sesungguhnya kejayaan itu sungguh mahal harganya untuk dinilai seandainya kita perlu gagal pada permulaannya.

Pernah terbaca satu ayat yang berbunyi “ proses pembelajaran yang paling berkesan adalah melalui kesakitan atau kegagalan” jika diamati ayat ini ada juga kebenaranya kerana kegagalan atau kesakitan itu tidak mungkin untuk akan dilupakan.

Ada yang berpendapat “one door closed another door will open” sejauh manakah kebenaranya, hanya tuhan saja yang mampu menjawapnya kerana dialah yang memutuskan pemberian rezeki kepada setiap umatnya……

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: