Home > 1 > Avatar

Avatar

Avatar:

Filem yang unik dan didatangkan dengan kesan CGI yang sangat baik, membuat kan penonton betul2 berada didalam alam khayalan. tetapi apa yang lebih penting ilah massage yg cuba disampikan dalam filem ini. tidak ada apa-apa yang boleh aku katakan disini cuma melalui pandangan aku.

aku sangat tertarik bagaimana seorang hero yang asalnya mempunyai sifat badan yang tidak sempurna, maksud aku cacat tubuh badan diberi peluang untuk mengikiti program avatar. apa yang lebih menarik apabila iya mampu berdiplomasi dengan mahluk asing dan jatuh cinta dengan anak kepada mahluk asing tersebut.

hero akhirnya merasakan hidup didalam avatarnya adalah kehidupan yang lebih lengkap dibandingkan dengan kehidupan sebenarnya.

kesempurnaan tubuh badan, keyakinan, kepercayan dan cinta, akhirnya membuatkan hero memilih untuk memihak kepada mahluk asing dan meninggalkan kaumnya sendiri iaitu manusia. manusia sebenarnya akan lebih hebat sekiranya diuji, keyakinan diri amat diperlukan didalam saat2 genting untuk mengembalikan kepercayaan, dan cinta merupakan sumber kekuatan. percaya kepada takdir adalah sumber keyakinan….

kalau aku lah hero, sudah tentu aku akan memilih jalan yang sama seperti hero didalm filem ini…

Advertisements
Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: